Generation Y?

Apakah kamu salah satu dari Generation Y?

Video berikut ini mungkin bisa memberikan sedikit gambaran mengenai Generation Y.

Bagi kamu yang lahir antara 1977-1997 (The Echo of the Baby Boom) bisa dikatakan masuk dalam Generasi Y, dan ternyata saya termasuk dalam Generasi Y juga. Entah kenapa saya tertarik untuk membahas ini, mungkin karena hal ini amat sangat dekat lingkungan sekitar saya. Salah satu ciri utama dari Generasi Y yang ada di sekitar saya adalah melek teknologi, sangat akrab dengan internet (How would Generation Y Cope with Work without the Internet? Generation Y grew up with the Internet. What skills would they have to learn if it were all to disappear?LOL), memiliki ambisi yang tinggi dan juga mengenyam pendidikan paling tinggi di antara generasi yang lain.  Continue reading

Internet, Phones and Weekends

Hello fellas! Today was super lazy day. How was your weekend?

I still haven’t done my phone upgrade that I was meant to do in December 2012. However, my phone is falling apart now  and I actually need to replace it. I may as well go for an Android phone. I have 4 phones in mind and I’m making a pros and cons list to help me make the final decision.

In order to keep this bill low it would mean that I need to have my house  wifi’ed (is this even a word?) as we currently connect only via 3G.  It kind of annoys me that I have to spend money to keep my bill manageable (the irony is NOT lost on me) but I guess it is what it is. I’m currently looking at various options but I have an idea which one I’m going to go for.

This is what I need to know from you.

Do you have a WIFI connection in your home? If so, can I ask which option you use? Could you give me a price range of what this endeavour is costing you? If you are using a smartphone,  can you share with me some tips on HOW do you keep your bill manageable?

 

R U OK?

“R U OK?”

Btw..it KILLED me to have to write like that. Under normal circumstances I do not EVER do text speak.  And if I get a text with that particular dialect then I delete it there and then WITHOUT responding.

I must be honest. I’m seldom truthful when people ask me if I’m OK. I usually lie (even to my own parents!) and tell everyone that  I’m just-fine-thank-you-very-much. Are you guilty of that too?

It just feels like too much work to actually tell them what’s really going on.  Occasionally there are trust issues as well and I don’t feel comfortable enough to tell someone that I’m not OK. Also, I will probably lose it if I get a platitude from someone – this also prevents me from being completely honest about my feelings and  I often wonder if people are really interested in my well-being or if they are just being polite when they ask if I’m OK. Continue reading

Malam Romantis di Batu Night Spectacular

*Late Post*

Perjalanan saya di Jawa Timur kali ini berlanjut ke Kota Batu, Malang. Destinasi kali ini adalah Batu Night Spectacular (BNS). Pertama kali tahu tempat ini dulunya berawal dari facebook saat kakak kelas saya mengupload fotonya, jadi pengen deh.hehehe …

Sebelum menikmati BNS, saya mampir ke alun-alun kota Batu dulu untuk makan malam dan menikmati keramaian di sekitar alun-alun. Alun-alun yang cukup menarik, pikir saya. Menurut pengamatan saya, kota Batu ini sebenarnya tidak terlalu besar namun cukup lengkap. Kampus-kampus, sarana-prasarana umum, hotel, tempat makan semuanya ada, iklimnya juga nyaman untuk tempat tinggal.

Alun-alun Kota Batu, Malang

Alun-alun Kota Batu, Malang

Tak perlu berlama-lama di alun-alun kota Batu, saya segera melanjutkan perjalanan ke BNS agar tak kemalaman. Akses jalan menuju ke BNS relatif bagus, namun perlu hati-hati karena agak sepi dan pada beberapa bagian jalan agak gelap. Continue reading

Selecta Malang, Taman Rekreasi nan Asri #RockOverIndonesia

*Late Post*

Hai hai hai ….

Ingin menulis tapi belum ada ide yang pas, hehe …. jadi saya mau mereview tempat wisata saja walau perjalanan saya sudah 1 tahun yang lalu. * piss ^^

Selecta Malang, saat pertama mendengarnya saya benar-benar tak bisa menebak tempat wisata jenis apa ini. Si Iting yang mengusulkan ke sini saat kami melakukan long trip ke Jawa Timur. Letaknya di desa Tulung Rejo, kecamatan Bumiaji, Kota Wisata Batu. Kurang lebih 4 km sebelah utara dari pusat pemerintahan Kota Batu atau 25 km dari pusat Kota Malang. Jalan menuju ke Selecta relatif bagus dengan hamparan pemandangan yang indah. Sepanjang jalan juga banyak pedagang apel malang, dan saya tergoda untuk membelinya.hehe Continue reading

I Used to be A Morning Person

Believe it or not, i used to be a morning person.

I actually LOVED being a morning person. Those early hours just had so much promise and there were so many possibilities. I LOVED that I felt on top of things and not like I needed to still wake up and catch up to everything around me. One of my most favourite things is watching the sun rise. It’s like getting a peck on the cheek straight from God. There is simply no better pleasure. I liked feeling that I wasn’t having to “fall in” with everyone who was already in the swing of their day and it always felt like I had a lot more control. Probably psychological but still.

Continue reading

What’s for breakfast?

I LOVE breakfast.

It may be my most favourite meal of the day. I am usually STARVING when  I wake up. I would get up and make myself one slice of bread with some cheese as my starter breakfast or fried rice. You know, just to tide me over until I get to work. I would usually have that with an apple or any other piece of fruit that I have in my home.

I do love to eat something nice and warm and filling in the mornings. My preferred breakfast =  something that contains  protein because I find that protein tides me over a lot longer in the mornings than just a carb. For my breakfasts, I keep it simple so I choose eggs (btw talking about eggs, I just learned that they are a better source of iron than spinach (need to research that).

I am looking at cutting out all the very starchy carbs like bread, rice and potatoes. I have already started and eat other carb alternatives like bananas. Yes I loooooove bananas! This complicates my breakfast life even further because it feels like so little food! What would fill me up if I don’t eat rice?

So I would LOVE some cool breakfast ideas from you.

Are you big on breakfast?

What’s your favourite thing to eat in the morning?

.

 

Humains Sont Bizarres

o69ll-900x562-600x374
En voyant les gens dans la rue cette après-midi, j’ai senti que les humains sont les meilleurs animaux gâtés sur la terre. Ils sont gâtés pour mettre par des vêtements, vivant dans de petites boîtes, gagnant l’argent à dépenser, marchant pour gagner le stress, écoutant des mélodies créées par d’autres pour vous et autoproclamant comme plus intelligent que d’autres animaux. Essentiellement, les humains se sont trompés en créant une structure dont ils envisagent la nécessité de réchapper. C’est la plus grande illusion de civilisation humaine. Les humains sont des animaux aussi qui pourraient survivre comme n’importe quels animaux font. Désolé. Continue reading

I Need The Crunchy Things

Bonsoir, comment allez-vous?

Yay akhirnya bias nulis lagi setelah 3 harian ini si lepi ngambek minta install ulang dan kabel baterai minta ganti juga. Huuuh

Btw I REALLY need ‘the crunchy things’.

Badly.

You know the satisfaction of the crunchy things in your mouth?

It usually comes with eating crunchy things like chips, biscuits, toast and anything that makes that crunching sound. I never ever realised this before but I think I may be addicted to the crunch. Yeaah … emang gag sehat syh, cuma sesekali gak papa kan ya?So anyway. I didn’t realise that I may have this issue as well.  It’s never been a big deal in my life and for the most part I managed it with junk  foods!  uuuh

Sepertinya saya butuh cemilan yang sehat namun tetep crunchy nyh, tapi apa? ada saran? However,  managing the crunch healthily is just not as awesome as managing the crunch with chips and biscuits. Salty snacks are more AWESOME for the crunch. the big hard kind, and yes the salt seems to be part of it. Ini bener-bener guilty pleasure deh … ampuuuuuun

 

 

Jurnal Syukur #3

Oh la la …. sudah beberapa hari ini absen dari jurnal syukur, dan kali ini saya ingin menulis kembali akan hal yang saya syukuri belakangan ini.

1. Lazy Sunday, ah benar-benar sangat menikmati bermalas-malasan dan gag kemana- mana di hari Minggu ini.

2. Join Postcrossing. Yup … akhirnya ya, get ready for the new experience. yay!

3. How i miss my spare time buat manjain diri sendiri. Hanya saya, tanpa pacar. Hehe … sekali-kali emang perlu kok kayak gene. Syukurlah si Iting ada agenda main ke Tegal jadi gag terlalu galau deh orangnya. Thanks Zany yang udah ngerawat miauwq 3 hari ini. 🙂

4. UUuups ada yang lupa, sabtu kemarin akhirnya bisa kumpul bareng geki plus anak sastra prancis lainnya di rumahnya safira. Jarang-jarang banget bisa kumpul di saat sebagian udah ada yang lulus. Alhamdulillah … love you alll.

5. Alhamdulillah diberi kesehatan dan senantiasa diberi pikiran yang terbuka dengan ilmu-ilmu baru di dunia kesehatan, semoga bisa dipraktekan dan dibagi dengan orang lain. Walaupun saya bukan dokter tapi saya bersyukur ada orang-rang yang senantiasa membagi ilmunya ke orang lain.