Hati-Hati Menggunakan Social Media di Era Digital

Picture from here

Picture from here

Siapa di sini yang tak punya akun Facebook atau Twitter?

Saya yakin sekarang ini pasti rata-rata orang punya akun media social seperti Facebook atau Twitter. Bahkan masih ditambah lagi dengan akun-akun lain seperti Pinterest, Tumblr, +Google, Instagram, Path, dsb. Oleh karena itu saya jadi agak tergelitik untuk menulis tentang habits orang-orang di dunia persocmedan ini. At least, inilah yang baru saya alami, kejadian sedikit konyol namun ada pelajaran berharga bagi yang mau berpikir.

Sedikit flashback ke belakang, saya pertama kali mempunya akun Facebook pada tahun 2009. Mulai dari tahun 2009-2014 saya memakai nama yang bukan nama asli saya berhubung teman-teman dan relasi lebih mengenal saya dengan nama panggilan yang sudah saya sandang dari jaman SMA.

Niat untuk menggunakan nama asli saya dengan alasan agar terlihat lebih profesional mulai saya terapkan di tahun 20014 ini. Kalo tidak salah sekitar bulan Februari/Maret (saya agak lupa tepatnya). Saya sadar dan sudah bisa menebak bahwa pasti teman-teman saya akan kebingungan mencari akun Facebook saya dengan nama lama saya. Dan pasti banyak juga yang gag nyadar kalo saya pas update sesuatu berhubung nama saya mungkin sedikit asing. Namun begitu, saya tidak juga dengan sengaja woro-woro ngasih pengumuman kalo saya ganti nama Facebook. Biarkan mengalir seperti air, tar lama-lama juga pada tahu. Begitulah pemikiran saya.

Sampai kekonyolan yang pertama saya alami tepat hari ini. Continue reading

Advertisements

WEEKEND SNAPSHOTS: Jalan Sehat Bersama Tribun Jateng

Hi Everyone!

Happy Monday! How was your weekend? Mine was awesome.

Hari Minggu kemarin saya isi dengan kembali aktif di car free day bersama teman-teman Inline Skate Semarang. Yeah … setelah beberapa bulan gag bangun pagi di hari Minggu untuk cfd akhirnya sekarang bisa mengulang ritual hari Minggu yang sempat terhenti. Hihi

Minggu sehat dengan jalan sehat bersama Tribun Jateng. Berhubung kami diundang untuk meramaikan acara jalan sehat ini ya jadi lebih semangat deh buat cfd. Apalagi bakalan ketemu anak-anak yang selama ini off latihan karena sibuk urusan sekolah, jadi tambah happy deh!

Oh ya acara ini diikuti oleh lebih dari 11.000 peserta lho!! Gag heran banyak yang ikut secara hadiah utamanya rumah, dan tentunya masih banyak doorprize yang lain juga.

Rencananya syh jadi pembuka start untuk peserta yang lain, tapi berhubung rame banget sampai susah mau baris paling depan.

Rencananya syh jadi pembuka start untuk peserta yang lain, tapi berhubung rame banget sampai susah mau baris paling depan.

Continue reading

My Kind of Evening Snacks

Do you like snacking in the evening?

I usually work out in the evening, so when I get home and I’m hungry, I’ll reach into the fridge, grab any kind of food that could fulfill my tummy monster. Sometime I also made an instant noodle. I try limiting to eat an instant noodle since that’s unhealthy food. So, recently I thought I should eat healthy food even for snack time! Yep, that’s what I thought.

I love combining fiber and protein like boiled vegetables plus chicken nuggets or eggs.  I also add some raw vegetables to make my menu healthier like tomato, cucumber or avocado. Fresh vegetables and fruits still my favorite.

Got some fresh avocados this week and decided to utilise those before they get too mashy.  As Avocados are highly nutritious and have numerous health benefits, its wiser to include them in our regular food items as much as possible. :D

One of my menu: Chicken nugget, tomatoes and avocados. Oh .. I got some fresh avocados this week and decided to utilise those before they get too mashy. As Avocados are highly nutritious and have numerous health benefits, its wiser to include them in our regular food items as much as possible. 😀

Protein is filling and takes longer to digest than carbohydrates, so any snack you eat should be small.

Continue reading

Semarang Open 2014 Freestyle Slalom Skating Competition

A dream doesn’t become reality through magic. It takes sweat, determination, and hard work. – Colin Powell

I’m back! finaleeeeh … 😀

Life has been hectic the past few weeks.

So .. let’s talk about my competition 3 weeks ago. I took a part to national competition called Semarang Open 2014. This is an annual event, and this year is the second year that the freestyle slalom competition was held in Semarang. Time goes by way too fast; I still remember last year competition with my team, just like it was yesterday.

The day before competition there was a workshop with the guest star, Yu Jin Seong and Terence Cheung. They are top skater from Korea and Singapore. Here the video … check this out!

Every time I come back to freestyle slalom competition, I enjoy it more and more. I think part of the reason, is because I know what to expect. A couple of things were different this year, or at least seemed like they were.

Even though we went through some difficult times, we will work our hardest for this competition because we know we can do it and we will. I was up at 5 am Saturday morning; excited but I also had nervous butterflies. After 2 month in full on training mode, I’m ready for the competition. I don’t know how many times during a workout I have felt like I was going to barf, pass out, or DIE. But I did not. I kept going. 😀

IMG_4971

I felt nervous. Semarang Open 2014 was a national competition. At this competition, I got nervous, breathing hard, my stomach churning, not being able to eat, and feeling like I had to pee every time I had a chance to cool down. Continue reading

How To Make Your Blog More Interesting

Wohooo!!

Lagi semangat nulis banget akhir-akhir ini. Gimana ini saya malah lebih semangat nulis blog daripada ngrevisis skripsi. ErrrRRrrrr

Baiklah langsung saja ya, saya mau berbagi sedikit tips seputar dunia blogging yang semoga bisa bermanfaat. Here’s what worked for me, your mileage may vary. 😀

Pic from here

Pic from here

A few random tips based on my own experience:

1. Read a lot of blog

Sebagai seorang blogger yang masih minim pengetahuan dan pengalaman, cara paling ampuh untuk belajar adalah lewat membaca blog-blog dari blogger lain. Dari situ saya mendapat referensi mulai dari tips-tips seputar dunia blogging, saya juga belajar bahwa tiap blog itu memiliki karakter masing-masing, saya jadi tahu kira-kira akan saya bangun seperti apa nantinya blog yang saya tulis. Selain itu bagi saya kegiatan ini adalah kegiatan yang fun!

2. Write about what you know and what you care about

Trus saya nulis apa donk di blog saya? Terserah, apa saja. Asalkan memang kita kuasai, atau itu adalah pengalaman pribadi dan hal-hal yang memang menjadi minat dan perhatian kita. Gag mungkin juga kan nulis sesuatu yang gag kita suka. Pokoknya nulisnya kudu dari hati ya ! hehe

Namun itu semua kembali lagi ke tujuan awal kita ngeblog. Menyalurkan hobi menulis saja atau memang serius biar dapet duit juga. Pastinya akan mempengaruhi apa yang akan kita tulis nanti. Jika tujuannya memang pengen serius untuk cari duit, maka akan lebih baik jika isi blog yang ditulis memiliki tema-tema khusus, misal otomotif, tips-tips seputar dunia blogging, fashion, fotografi, kesehatan dan psikologi, pendidikan, kecantikan, ataupun lifestyle dll. Blog yang memiliki tema yang jelas akan memancing pembaca lebih banyak sehingga traffic blog juga akan meningkat. Continue reading

Should I Stop Expecting From Others?

ef4f8428b89ccec4b4d8533b7a57065d

There is something I have to remind myself on a daily basis. There are going to be people out there who won’t like you. Don’t let it affect you and don’t allow it bring you down. Enjoy the moment and the people who already love you. You don’t have to win everyone over.

Listen, we are not here to live up to each other’s expectations, we are here to live up to our own expectations. I struggle with this. I often find myself expecting people around me to do what I would do, or react the way I would react, in certain situations … and when they don’t, I get frustrated. Continue reading

Happy Birthday My Beloved City Semarang

Happy 467th birthday Semarang!

IMG_2717You’re not only a great place to live …You’re great place to visit too, and most of all, it’s a great place to raise a family!

Spending some time at home really brought the all memories back to me with a deep gratitude for my life, for my freedom, and for all of those who have stood in the breach, who fought for our freedom over and over again.

Just like any city, we have our issues. But unlike every city, we have people that want to make it better and are doing so. I’ve seen the city change many times over. It’s amazing how much progress we’ve made. Great cities are built slowly over the course of generations, much longer than our human lives. Can’t wait for you to grow up!
Happy birthday Semarang!

Cheers,
Heni

Bye Bye Toxic People!

Pic from here

Pic from here

Most of us will agree that serving others is the main purpose that we come to this world. Here are some few words that were being stucked in my mind. Remember, these are just for reading. I encourage you to believe only words that you have experienced before.

The World is like a school.

Waiting for us to explore, learn, realize, improve and sharing what we’d learnt.
We hated, so we have to learn through hatred and revenge. If we did not learn how to forgive, we have to go through all over again by hating this and that. Continue reading

A Letter To My Imaginary Child

Very deep and touching 😉

The Laughing Phoenix

I don’t have a child. Not that I don’t want one, but I guess the stork hasn’t gotten the instruction yet. Or it got lost in Riau smoke. God knows.

Nevertheless, at my I age I start to feel parental instinct. That I wished I had a child to talk to. Or to write to. To share what I learned so far living. And hence I am writing this letter. This is a letter to my imaginary child. But perhaps, it could speak to other people’s real child too 🙂

A Letter To My (Imaginary) Child

Dear Son/Daughter,

Let me start with an apology

I am sorry you were not brought into a perfect world

Instead, you were born into a place full of suffering, of natural disasters, but worst of all, you will be living among humans full with faults, same as you.

But let me assure you, that…

View original post 604 more words