6 Blogging Tasks You Can Do From Your Smartphone

Bedrest di rumah pasca keluar dari rumah sakit praktis membuat saya tak punya banyak pilihan aktifitas. Tidur, makan, ngecek socmed, dan nonton tv. Gitu aja terus. Sungguh membosankan bagi saya yang biasa beraktifitas padat. Tapi dari sini saya jadi terinspirasi untuk membuat tulisan soal blogging tasks yang dapat dimaksimalkan dari smartphone.

Seingat saya, sudah sering saya menulis seluk beluk blogging tapi belum pernah menulis soal yang akan saya bahas ini. Tentunya dalam hal ini saya tidak akan membahas langkah-langkah untuk ngeblog lewat smartphone (karena pasti sudah banyak yang bahas juga…hehehe).

Sebelum menjurus pada poin-poin blogging tasks yang bisa dilakukan lewat smartphone, ada hal-hal yang perlu saya jabarkan di sini terkait proses kreatif saya sebelum menerbitkan tulisan untuk blog. Bagi saya pribadi ada 3 langkah mendasar yang saya lakukan dalam proses ngeblog: Continue reading

Advertisements

I Miss Blogging, I Just Want to Write…

Hello everyone. How are you? Hope life treat you nice and steady. Almost one month since my last post and once in a while I really miss blogging. Life have been pretty busy for me since I become a housewife.

It seems like all I have been doing lately in the blogging world is making corrections! I miss blogging, I just want to write… This has not been easy. I did it. You can do it. But it wasn’t easy. I have enough experience to write a complete blog post on that, so we won’t go into detail today. I just want to post something …

But, the past few months I have been so empty, so dry, so in need of renewal…

So, I am really hoping to blog like I used to. When I read blogs like so many others, I realize that I want to be like that again. Just some thoughts…

So much to say, yet so little time I have. See you on my next post ( not sure when..hehe).

Happy long weekend. Happy holiday peeps 🙂

Signing off, Heni.

 

Establishing A Writing Routine

Just like most of us, I love writing with my heart and soul. But it seems to be getting harder for me to keep myself in the writing flow as I get older. I was that kid that wrote notebooks and notebooks full of stories about fictional characters. It was my favorite thing to do.

Nowadays, I lose my inspiration and writing flow more easily. It’s one of the reasons I decided to blog. If I don’t write I get stuck. I start asking myself stupid questions like ‘Is my writing good enough?’ and ‘Is this subject I want to write about interesting enough?’ While in real life, the fear of failing at ‘being a good writer’ shouldn’t matter, or at least should not hold me back. Continue reading

Ini Cara Saya Menghasilkan Uang Lewat Blog

Pic from here

Pic from here

Apabila ada yang bertanya-tanya kenapa postingan blog saya kadang bahasa Inggris, kadang bahasa Indonesia, kadang bahasa Prancis, ya ini salah satu alasannya. Target pembaca saya bukan cuma orang Indonesia, niatnya syh begitu agar potensi traffic blog saya juga besar juga. Pengennya syh nulis full pake bahasa Inggris, tapi kadang masih susah banget dan butuh usaha yang lebih. Selain itu saya sadar bahwa bahasa bukan satu-satunya faktor utama, tapi lebih ke konten blog kita dengan sasaran target yang tepat.

Mudahnya akses internet saat ini memungkinkan semua orang untuk mendapatkan penghasilan lewat jalur online, salah satunya adalah blog. So..Today’s blog dives into making money as a small/medium-sized blogger. I list 4 ways you can make money with your own blog!

Tapi sebelum kita membahas 4 cara tadi, perlu saya ingatkan di sini bahwa menghasilkan uang lewat blogging bukanlah cara instan jadi kaya raya. Okelah kalo di luar sana ada yang penghasilannya 8 milyar per bulan seperti Arianna Huffington si empunya The Huffington Post dan masih banyak lagi. Teman saya pun ada yang penghasilannya dari ngeblog justru lebih besar dari penghasilannya sebagai PNS. Continue reading

Instagram, A Challenge For Those Who Has A Real Web Blog

17-01-05-16-41-11-616_deco-01
Blog vs. Instagram? Don’t get me wrong; I love Instagram as much as everyone else, and it’s definitely my #1 social media obsession, but I never considered that it could be on the same playing field as a blog. I like to think that Instagram compliments my blog but can never replace it.

My Instagram photos are a little more relaxed and brings readers further into my life. When I follow a blogger, I always look to follow their Instagram pages as well. It’s usually a good daily way to keep up with them.

Sometimes I have this weird & confusing feeling/questioning of, Is anyone even reading? Continue reading

Non, Mon Blog N’est Pas Mort !

purple

Je tiens à m’excuser auprès de mes lecteurs pour n’avoir rien publié depuis le 8 juillet mais d’une part, j’ignorais que mes articles intéressaient encore du monde (si, si, merci beaucoup de me suivre).

Mort, mort… d’accord il respire encore, et puis même agonisant, moi je l’aimerai encore, parce que lire & écrire, comment vivre sans ? Mais soyons lucide, les réseaux sociaux sont objectivement plus faciles d’accès que les blogs. Instagram, ça tient dans la poche, et il suffit d’un pouce pour shooter/partager des instants de vie avec sa communauté…Pourtant, l’esprit du blog – esprit es-tu là ?! LOL Continue reading

SkateRoll Magazine, Sebuah Lahan Baru Mengais Pengalaman

Jika ada yang bertanya kenapa akhir-akhir ini saya jarang posting di blog, maka inilah jawabannya.

Puji syukur akhirnya majalah yang sempat tertunda peluncurannya ini bisa dipublikasikan edisi perdananya pada bulan April 2016. Ini dia dengan bangga kami persembahkan SKATEROLL MAGAZINE 1st Skating & Rolling Sports Magazine in Indonesia’.

skateroll cover april

 

Untuk edisi April (Perdana) ini di Rubrik MVP ada cover story dari Tasya Putri Setiabudiawan, liputan Inline Speed Skating World Championship 2015, komunitas Velocity dari kota Kupang, liputan ice hockey Lion City Cup 2016 Singapore, liputan Short Track ISU Tri-Series 2016, dan masih banyak lagi liputan-liputan menarik lainnya di edisi perdana ini. Intinya syh kami lebih memaparkan seputar dunia skating dan rolling, sebagai ajang perkenalan juga bagi yang masih awam. Karena bisa saja pembaca kami bukan hanya orang-orang yang bergelut di dunia skating dan rolling kan? Continue reading

To Those Who Have Touched My Twenty-One Years of Life But Are No Longer A Part Of It

What a wonderful post, a list of thank yous from Brianna Woodward.

Brianna Woodward

To those who have touched my twenty-one years of life but are no longer a part of it,

I hope all is well with you. It’s been a while. It could be a month or two. Or maybe over a decade. Either way, hello.

I turned twenty-one this past January. Crazy, I know. I hope you’ve had beautiful birthdays since the last time we’ve spoken. And I hope the years between those birthdays have been beautiful too.

I’m a lot different since I last saw you. I’m learning more about myself every single day. Sometimes it feels like I’m backtracking, or like I don’t know myself at all. But I can’t even say I’m the same person I was a month ago. So I’ve realized it’s okay to get confused by myself every once in a while.

I wanted to write to you for a lot of reasons. To say…

View original post 955 more words

So Many Things Are In Flux Right Now

16-04-07-21-23-00-517_deco

Blogging (or more specifically, not blogging) has been stressing me out lately. My life is changing and my time is changing and since I started this blog, I’ve changed. And as you can probably tell from the title, it’s not even the only thing I’m trying to sort out. I feel like so many things are in flux right now. I’ve been trying to sort out what that means for this space while trying to figure out how blogging fits into my new schedule, and in the meantime I’m posting less and less without explanation. So here it is. Continue reading

BLOGAVERSARY

image-01

I received a Happy Anniversary greeting from WordPress acknowledging my 4 years of blogging with them. Time has a way of flying by, doesn’t it?
Now, since it took me off guard, I didn’t have time to write an acceptance speech. But I want to begin by thanking WordPress who made it all possible. Without them, where would I be?
Next, I want to thank my readers especially those who have become my blogging friends over the years. Kisses to you all!
I’m running out of time, I know… there are so many of you to mention.
I remember 4 years ago wanting to blog but not having a niche. Many of my blogging friends wrote about their books, kids, quilts, photography, lessons, travels and other magical topics. I just wanted to write.
So, here I am four years later. Will I still be writing four years from now? Of course YES.
What I love most about blogging is looking back over the years to see what I wrote. Like a journal, it gives me a glimpse of where I was at that point in time.
Warm regards and thanks for a great 4 years.