Goodbye My Little One

Here I am, writing something I never thought I would have to, feeling something I never thought I would feel. Now, I look back on this day with such bittersweet feelings.

No one ever talks about miscarriages. I had no idea how many of my friends had been through this, until it happened to me.
I recently kept the three positive pregnancy tests that had gazed at me each morning for the past six weeks. I don’t know why I didn’t throw them out sooner. Maybe it’s because they were a reminder to me that I was able to get pregnant. Maybe I just wasn’t able to let go of the reminder that I once was. Continue reading

Advertisements

Weekend Snapshots: Pandanaran Art Festival 2016

wp_20161218_14_46_57_pro-01

Happy Monday!

I feel like it was a lifetime since I wrote Weekly Photo Challenge post. So this is a light picture post as far as Weekly Photo Challenge posts go, but it was still a great one. These photos are the last from my weekend. They were taken on Sunday afternoon right after Iting and I finished our side job as event organizer. Continue reading

Tentang Karin “awkarin” Novilda, Line, dan Liverpool.

inineracauan

Tulisan di bawah ini adalah hasil pemikiran saya yang mengganggu di tanggal 19 Juli 2016, yang membuat saya memutuskan untuk tidak tidur dan terus menulis sampai jam 5 pagi. Sebuah ceplas-ceplos tanpa propaganda apapun yang akhirnya saya post di account Line saya, atas nama ndari, untuk dibaca teman-teman. Kenapa di Line? Karena tulisan ini tanpa melalui proses endapan dan editing apapun seperti biasanya ritual saya. Jadi jelas, banyak kesalahan EYD, kalimat-kalimatnya tidak koheren, banyak jokes garing, sarkasme sampah, dan perumpamaan yang bikin fans-fans Liverpool mengira saya mem-bully klub favorit mereka.

Sama sekali tidak saya duga, ternyata tulisan ini viral ke mana-mana. Dalam tiga hari, terakhir kali saya cek, tulisan ini di-share kurang lebih 16 ribu orang. Tulisan saya sudah di-copas oleh beberapa official account tanpa ijin, ada yang mencantumkan credit dan ada yang tidak. Tapi saya anggap itu konsekuensi dari menulis status di Line, bukannya lewat platform yang…

View original post 2,558 more words

How to pronounce the French R

ah oui?

Alexa is a lovely French woman who has produced a number of videos and podcasts to help people learn French. She loves teaching her own language to others. This video about the French R is very important. It is a sound which so many people have to master in French. Alexa shows how to do it and then gives it plenty of practice so that by the end of the video there should be a feeling of achievement. Once you get it , you don’t forget it. Getting it takes time for some people but they will get it. I have always spent lesson time practising the French R and it has always been one of the fun things to do in a spare 5 minutes. The more you do it , the better you get. Alexa gives you a sound amount of 5 minute practice. The other thing I…

View original post 26 more words

2016

InShot_20160208_122527

Happy new year …. Yes I know I’m a bit late! But still I wanted to wish you a very happy new year. I hope all of you have a great year ahead, stay healthy and as happy as they can be.

Where have I been??

Every year I say I’m going to stay on top of blogging, and then I get caught up in the list of it all and blogging gets put on the back burner. So, I won’t say it this time, I will just TRY extra hard to keep up with blogging. Perhaps you will forgive me for neglecting my blog over the last several months… But for good reason.

Cheers to a happy 2016!!!

 

Book Review: Paper Towns by John Green

DSC_2174-01

Reading is my way of going out of the reality of my world. I mean, through reading I am entering another world that’s created by the author, who seems to be perfect and in that kind of world I’ve been able to meet different characters who has their personal issues with themselves and their own world as well. Fictional worlds are better than non-fictional right now. Okay, here in Paper Towns created by John Green.

I allowed myself entering this world without any idea what really is inside of. Who am I gonna meet, and how to deal with them. My mind keep on asking is it the same as Looking for Alaska? if not, what’s the difference?

Continue reading

Review Skin Aqua UV Moisture Milk

Aaaak I am falling in love with Skin Aqua UV Moisture Milk!

Sudah lama sekali saya mencari sunblock yang cocok di kulit dan hati saya. Sebelumnya saya sudah browsing-browsing dan tanya ke sana ke mari tentang pengalaman orang-orang yang sudah pakai sunblock sebelumnya. Kebanyakan merasa tidak nyaman dengan tekstur sunblock yang tebal dan berat. Maka dari itu prinsip saya yang utama yaitu teksturnya pas sehingga tetap nyaman untuk menjadi dasar make up.

Saya memang sedikit concern dengan skin care yang saya pakai, berbeda sekali kalo urusan make up berhubung saya gag suka pake make up macem-macem. Apalagi Semarang ini panasnya luar biasa, entah kita di dalam ruangan atau dibluar ruangan kan sinar UV bisa menembus sampai pembuluh darah. hiiii…serem yaa.

Sebenarnya apa syh perbedaan UV-A dan UV-B?

Continue reading

How To Make Your Blog More Interesting

Wohooo!!

Lagi semangat nulis banget akhir-akhir ini. Gimana ini saya malah lebih semangat nulis blog daripada ngrevisis skripsi. ErrrRRrrrr

Baiklah langsung saja ya, saya mau berbagi sedikit tips seputar dunia blogging yang semoga bisa bermanfaat. Here’s what worked for me, your mileage may vary. 😀

Pic from here

Pic from here

A few random tips based on my own experience:

1. Read a lot of blog

Sebagai seorang blogger yang masih minim pengetahuan dan pengalaman, cara paling ampuh untuk belajar adalah lewat membaca blog-blog dari blogger lain. Dari situ saya mendapat referensi mulai dari tips-tips seputar dunia blogging, saya juga belajar bahwa tiap blog itu memiliki karakter masing-masing, saya jadi tahu kira-kira akan saya bangun seperti apa nantinya blog yang saya tulis. Selain itu bagi saya kegiatan ini adalah kegiatan yang fun!

2. Write about what you know and what you care about

Trus saya nulis apa donk di blog saya? Terserah, apa saja. Asalkan memang kita kuasai, atau itu adalah pengalaman pribadi dan hal-hal yang memang menjadi minat dan perhatian kita. Gag mungkin juga kan nulis sesuatu yang gag kita suka. Pokoknya nulisnya kudu dari hati ya ! hehe

Namun itu semua kembali lagi ke tujuan awal kita ngeblog. Menyalurkan hobi menulis saja atau memang serius biar dapet duit juga. Pastinya akan mempengaruhi apa yang akan kita tulis nanti. Jika tujuannya memang pengen serius untuk cari duit, maka akan lebih baik jika isi blog yang ditulis memiliki tema-tema khusus, misal otomotif, tips-tips seputar dunia blogging, fashion, fotografi, kesehatan dan psikologi, pendidikan, kecantikan, ataupun lifestyle dll. Blog yang memiliki tema yang jelas akan memancing pembaca lebih banyak sehingga traffic blog juga akan meningkat. Continue reading

A Letter To My Imaginary Child

Very deep and touching 😉

The Laughing Phoenix

I don’t have a child. Not that I don’t want one, but I guess the stork hasn’t gotten the instruction yet. Or it got lost in Riau smoke. God knows.

Nevertheless, at my I age I start to feel parental instinct. That I wished I had a child to talk to. Or to write to. To share what I learned so far living. And hence I am writing this letter. This is a letter to my imaginary child. But perhaps, it could speak to other people’s real child too 🙂

A Letter To My (Imaginary) Child

Dear Son/Daughter,

Let me start with an apology

I am sorry you were not brought into a perfect world

Instead, you were born into a place full of suffering, of natural disasters, but worst of all, you will be living among humans full with faults, same as you.

But let me assure you, that…

View original post 604 more words