To New Skaters, Here’s What I’d Say …….

Processed with VSCO

I haven’t had a lot to say lately about skating. As a matter of fact, my last blog post about skating was in April 2016. I’ve noticed lots of new-ish people in my skating world, lately. And there are things I keep wanting to tell them. Like, sit down creepily close and say in a conspiratorial voice tell them.

In some of them, I see bits of old me. The timid, awkward, and skinny me that wasn’t very good at skating and knew it. The me that wanted nothing more but to be good, yet always felt a little stupid.

Old me is really craving this conversation. So, for the bits of her in everyone, here’s what I’d say: Continue reading

Advertisements

Semaine Un Peu Difficile …..Pour Courir???

DCIM100MEDIA

Salut !

Se motiver pour courir est parfois plus difficile, mais comme vous le savez il y a toujours des hauts et des bas dans la vie d’un athlète et celle-ci était juste un peu moins bonne. Les baisses de motivation nous arrivent à tous, c’est tout à fait normal.  Toutefois ça fait plusieurs années que je ne me pose plus cette question : Comment se motiver pour courir lorsqu’il fait froid, qu’il pleut, que j’ai envie de m’étendre dans mon canapé… ! Pourquoi ? Parce que j’ai changé ma façon de m’entraîner à l’année. Tout est basé sur ma mon plan d’entraînement annuel et s’entraîner sérieusement sans se prendre au sérieux! hahaha

Du coup, aujourd’hui, je vous donne mes 5 meilleurs conseils pour se motiver pour courir et garder cette motivation au top toute l’année ! Continue reading

My Productivity Tactics

Happy Wednesday, folks!! I hope you’re having a fantastic week, and an even better weekend ahead! …Is there such a thing as a bad weekend??

I have a question for you. When’s the last time you started something? An event, an organization … bla bla bla? What “thing” have you been wanting to start or maybe have already started but lost motivation for, that you can make a reality in your life?

images (3)

                       Pic from here

The act of starting something isn’t too terrible; in fact, it’s exciting! The beginning stages of anything new brings a whole new world to dive into, and it can be fun learning about everything and sharing this exciting new venture with friends and family.

What can be a little more difficult and maybe even seemingly impossible for some people? The finishing of that thing. I’m a finisher. I commits to a lot of things — meetings, events, projects, clients, the list goes on and on. And despite the extent of what I’m saying “yes” to, I inevitably will make it my purpose to finish that thing, no matter what. Continue reading

A Bad Moment Does Not Make A Bad Day

The other day, while in conversation with a few friends at work, one of them mentioned why he doesn’t believe in bad days.

Screenshot_2015-07-06-21-49-07-01

“You can have bad moments, but that doesn’t mean you’re having a bad day.”

This kind of stuck with me. So much so, that I came home that night and hand painted the phrase “a bad momet does not make a bad day” as a reminder to myself. Now..well I’m writing an entire blog post about it.

We are naturally more likely to hold onto the bad moments than the good ones. And, when the bad moments happens toward the end of the work day, you’re even more likely to bring these negative feelings home with you and suddenly, you’ve had a bad day. In reality, the day may have been just fine, great even – but the bad things that brought you down is the most recent and vivid memory you have of your day, so you’re going to hold onto it a little longer. Continue reading

Why Im Trying Not To Be Perfect

imagesAs I was walking from Indomaret to my house carrying a loads of heavy bags, I started thinking about the process that we as humans go through. The pressure upon people in the younger generations are great when it comes to being perfect. It’s like we all have to have the perfect skin, hair and are expected to be happy all the time, because we are “young”. We are also always expected to get high grades as we are all classed as bright and clever. Continue reading

My Early Twenties Life Crisis

DSC_1231_1

Life is so hard. Sometimes, life makes so hard to breath and wake up in the morning. We wish that life will be easier to deal with perfect boyfriend, nice friends, and family. We want the perfect life to be live on. However, reality is harder than dream, but it is still worth to lived.

For me, my “adult” things started after I left college. Right after high school, I went to university that was 5 minutes away from my house.

So, here I am.

I began this year working at national company. I’m happy finally I got a job. Yes, I am officially employed. Ummm…little overwhelming, but I managed and love it so far.

Continue reading

The Art of Being Alone

“Tiga kebutuhan dasar kita adalah makanan, air, dan tempat berteduh. Namun kita mengabaikan tempat berteduh kita yang paling berharga, yaitu pikiran dan tubuh kita.”

Ah … akhirnya bisa juga kembali menulis dengan damai. Life has been hectic the past few weeks. 2 bulan ini rasanya hidup saya dipenuhi dengan berbagai agenda bersama teman dan job freelance. Tak bisa dipungkiri, 2 bulan ini adalah masa-masa yang sedikit hedonis.

Hampir setiap minggu selalu ada agenda hangout, banyak kegiatan nongkrong, jalan ke sana jalan ke sini, dan bla bla bla. Mungkin kegiatan hedonis yang saya lakukan masih terhitung wajar bagi sebagian orang, tapi tidak bagi saya. Sebenarnya saya bukanlah orang yang selalu mengagendakan hal khusus tiap weekend, namun berhubung 2 bulan belakangan ini sedang banyak momen jadi terasa jor-joran aja syh.

Jujur, walaupun saya menikmati setiap momen yang saya habiskan bersama teman-teman saya, tak bisa dipungkiri kadang ada sedikit rasa bersalah. Yah .. mungkin ini yang namanya guilty pleasure. Terkadang perasaan saya kalau sudah begini terasa mengambang. Sedih tidak, senang juga tidak. Lempeng aja gitu rasanya, gag tahu juga kenapa bisa begini.

Sampai akhirnya saya menyadari, mungkin saya butuh waktu untuk sendiri. Menyepi dari segala rutinitas yang saya lakukan, menyepi dari hingar bingar keramaian, mengobrol dengan diri sendiri untuk sekedar menata kompas jiwa saya agar kembali menuju arah yang benar.

Bukankah ini adalah hal yang suka saya lakukan?

Yes, I’m a loner but not a lonely person.

537189_4227008879573_667627165_n

Continue reading

My November Promise

welcome november

Welcome November!

Selamat datang bulan November. Bulan ini saya punya resolusi baru, yaitu saya akan rajin menyempatkan waktu untuk latihan inline walau sesibuk apapun. Ya, saya tahu saya sedang dikejar deadline skripsi, tapi masak saya gag bisa syh menyempatkan hari rabu, jumat, sabtu, dan minggu untuk latihan? HARUS BISA. Artinya di hari-hari lain saya harus bekerja ekstra keras untuk mengerjakan tugas-tugas yang mungkin tidak akan bisa saya kerjakan di hari di mana jadwal saya latihan. Dulu saya terlalu nge-push diri sendiri untuk ngerjain skripsi sampai-sampai saya berbulan-bulan gag bisa latihan. Ternyata itu mempengaruhi kestabilan mood saya lho! Karena gag pernah olah raga alhasil jadi cepet stres. Udah tahu kan kalo olah raga itu membantu mengurangi stres dan menjaga kestabilan emosi juga?. Nah sejak beberapa minggu ini saya mulai rajin lagi latihan setelah vakum agak lama. Hasilnya, saya jadi gag gampang stres dan Alhamdulillah skripsi juga masih bisa jalan. Saya masih bisa dan harus bisa mengerjakan skripsi di hari lain. Atau kalo lagi semangat saya pun bisa mengerjakan setelah latihan walaupun agak larut malam. Intinya adalah skripsi harus saya kerjakan tiap hari dan latihan juga harus tetep jalan. Continue reading

12 Tips Staying Inspired

Selamat hari blogger nasional!

Eiits, emang sekarang hari blogger ya? Saya juga baru tahu kalo gag karena baca twitnya mbak @TrinityTraveler. Duh parah ih saya gag menjiwai dunia perbloggeran luar dalam. Ampuuun!

Nah terinspirasi dari twitnya mbak @TrinityTraveler kalo di hari yang spesial ini berarti harus ada postingan baru, maka saya langsung putar otak mau nulis apa hari ini. Uuuuh! Bingung kali ambo ini, secara hari Minggu yang serba malas dan santai ini gag banyak aktifitas menarik yang saya lakukan, gag ada cerita seru yang bisa saya ceritakan, dan tadi juga bolos Car Free Day (CFD) jadi gag ada yag asik-asik yang bisa saya bagikan. Errrrr….

Setelah semedi sehari semalam akhirnya datang juga pencerahan. Mending saya bagi-bagi tips aja ya biar staying inspired terus. Sekali-kali bolehlah sok-sokan jadi expert gitu.hihihi …

Okai mari yuk mari disimak ya, check this out! Continue reading

I’m Beautiful In My Own Way

Me    : Yee biarin emang aku jelek! Iting juga gag pernah bilang aku cantik, tapi dia selalu bilang aku lucu. haha

Mr. O: Semua wanita itu cantik, gag ada yang jelek yoo.

***

Itu sekilas percakapan saya dengan seorang teman tempo hari. Persisnya seperti apa, saya sedikit lupa. Mungkin itu percakapan yang sudah sering kita dengarkan dengan berbagai versi dari dulu. Siapa syh wanita yang gag suka dibilang cantik di dunia ini gitu lho? But somehow, walaupun Iting jarang banget bilang saya cantik tapi saya seneng-seneng aja tuh. Saya emang gag mempan digombalin. hehe … ya paling dia cuma bilang saya ini lucu dan gag ngebosenin. Justru saya lebih suka dibilang kayak gitu deh. The media says that people should look a certain way, to dress a certain way but is that the only way to be pretty or beautiful? hmmm …. Continue reading